sunnuntaina

Toukokuu - Maj - May

Aamukahvit nautittu, inspiraatiota eri blogeista etsitty, jos vielä muutaman sisustuslehden lukisi tälle aamua. Kaupunki vaikuttaa hyvin rauhaiselta, ulkona on oikeesti tympee ilma, harmaata ja jokunen vesitippa on tullut ja tulee varmaankin lisää. Tänään oli tarkoitus käydä mökillä tekemässä pihatöitä, toivotaan että aurinko näyttäytyisi vielä tälle päivää - toiveajatteluako? Viikonlopun aikana ollaan herkuteltu vappuna käytiin nauttimassa ihanasta brunssista Mustallakarilla, oli kyllä todella hyvää. Mustakari on kesäravintola, meren rannalla, vanha purjehdusseura ja lipun nosto on aina Vappuna josta sesonki lähtee pyörimään.
Testailin pientä sormisyötävää viikolopun aikana, ohjeita pitää vielä hieman hienosäätää. Tein "tunnbrödsrullar" katkarapu-ja kyläsavu härkä täytteellä. Tällä kertaa jätin punasipulin pois, mutta kun siihen on tottunut niin kyllä sitä kaipasin. Punasipulilla saa sellaista "raikkautta" täytteisiin.

Perusohje minulla on sellainen että;
 purkki tuorejuustoa (mikä nyt sattuu sopimaan täytteeseen)
 purkki ranskankermaa
katkarapuja (käsinkuorittuja taikka jotain muuta "liha")
 jotain yrttiä
 suolaa&valkopippuria

Täytettä on helppo soveltaa. Toimivia raaka-aineita sekaan on limen, paprika ja punasipli. Liikaa eri ainesosia ei kannata tukkia! Kääri valmiit rullat folioon, folion avulla saat muotoiltua kauniit rullat. Itse kiireessä käytin kelmua, mutta sillä ei saa muotoiltua rullaa niin hyvin kuin foliolla. Napakka rullaus on myös tärkeää! Loistavia sormisyötäviä tuleviin kesänjuhliin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...